Cara Masak Sup Ketam - Resepi Sup Ketam Untuk Demam Denggi Blog Umi Anak 5 / Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa.

Tumbuk kasar kasar pun boleh. Tumis hirisan bawang merah, putih, halia dan 4 sekawan hingga sedikit garing. Kemudian masukkan air dan bancuhan tepung jagung. Panaskan minyak masak dan tumis bawang putih, bawang kecil hingga naik bau. Ketam 2 ekor (bersihkan), bawang holland (potong 4), serbuk rempah sup babas (3 sudu), ubi kentang (potong), carrot (potong), air, minyak masak, daun sup, 1 batang celery, limau nipis sebiji.

Masukkan carrot dan ubi kentang. Sup Ketam Azie Kitchen
Sup Ketam Azie Kitchen from 4.bp.blogspot.com
Tumbuk kasar kasar pun boleh. Serai diketuk dan daun kunyit dihiris, kemudian masukkan dalam sup ketam. Tumbuk semua bahan tumbuk tadi. Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa. Tumis hirisan bawang merah, putih, halia dan 4 sekawan hingga sedikit garing. Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga kuning. Ketam dibuang cengkerangnya, dipotong dua dan dibersihkan. Ketam 2 ekor (bersihkan), bawang holland (potong 4), serbuk rempah sup babas (3 sudu), ubi kentang (potong), carrot (potong), air, minyak masak, daun sup, 1 batang celery, limau nipis sebiji.

Tumis hirisan bawang merah, putih, halia dan 4 sekawan hingga sedikit garing.

Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga kuning. Pelahankn api renih sup supaya isi ketam sebati dengan kuah. Tumbuk semua bahan tumbuk tadi. Cuci bersih , buang insang dan kotoran dalam tu tau. Bila dah menggelegak, masukkan kentang/lobak merak masak hingga empuk. Kemudian masukkan air dan bancuhan tepung jagung. Tumbuk kasar kasar pun boleh. Cara mudah masak sup ketam sedap 1. Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa. Tak perlu banyak bahan pun untuk kekalkan rasa asli ketam. Ketam dibuang cengkerangnya, dipotong dua dan dibersihkan. Panaskan minyak masak dan tumis bawang putih, bawang kecil hingga naik bau. Tumis bahan tumbuk sehingga garing yek.

Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa. Masukkan carrot dan ubi kentang. Cuci bersih , buang insang dan kotoran dalam tu tau. Ketam dibuang cengkerangnya, dipotong dua dan dibersihkan. Tumis bahan tumbuk sehingga garing yek.

Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa. Dah Lama Tak Masak Sup Ketam Yang Sedap
Dah Lama Tak Masak Sup Ketam Yang Sedap from 1.bp.blogspot.com
Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga kuning. Tumbuk kasar kasar pun boleh. Panaskan minyak masak dan tumis bawang putih, bawang kecil hingga naik bau. Ketam 2 ekor (bersihkan), bawang holland (potong 4), serbuk rempah sup babas (3 sudu), ubi kentang (potong), carrot (potong), air, minyak masak, daun sup, 1 batang celery, limau nipis sebiji. Pelahankn api renih sup supaya isi ketam sebati dengan kuah. Serai diketuk dan daun kunyit dihiris, kemudian masukkan dalam sup ketam. Cara mudah masak sup ketam sedap 1. Ketam dibuang cengkerangnya, dipotong dua dan dibersihkan.

Ketam 2 ekor (bersihkan), bawang holland (potong 4), serbuk rempah sup babas (3 sudu), ubi kentang (potong), carrot (potong), air, minyak masak, daun sup, 1 batang celery, limau nipis sebiji.

Tak kisah nak hiris bentuk mancis boleh bentuk leper pun boleh. Tumbuk kasar kasar pun boleh. Kemudian masukkan air dan bancuhan tepung jagung. Masukkan carrot dan ubi kentang. Serai diketuk dan daun kunyit dihiris, kemudian masukkan dalam sup ketam. Tumbuk semua bahan tumbuk tadi. Tak perlu banyak bahan pun untuk kekalkan rasa asli ketam. Cuci bersih , buang insang dan kotoran dalam tu tau. Tumis bahan tumbuk sehingga garing yek. Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa. Cara mudah masak sup ketam sedap 1. Ketam 2 ekor (bersihkan), bawang holland (potong 4), serbuk rempah sup babas (3 sudu), ubi kentang (potong), carrot (potong), air, minyak masak, daun sup, 1 batang celery, limau nipis sebiji. Tumis hirisan bawang merah, putih, halia dan 4 sekawan hingga sedikit garing.

Tumbuk semua bahan tumbuk tadi. Cuci bersih , buang insang dan kotoran dalam tu tau. Bila dah menggelegak, masukkan kentang/lobak merak masak hingga empuk. Panaskan minyak masak dan tumis bawang putih, bawang kecil hingga naik bau. Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa.

Panaskan minyak masak dan tumis bawang putih, bawang kecil hingga naik bau. Resipi Sup Telur Chinese Style Simple Jimat Sangat Sedap
Resipi Sup Telur Chinese Style Simple Jimat Sangat Sedap from www.rasa.my
Bila dah menggelegak, masukkan kentang/lobak merak masak hingga empuk. Ketam dibuang cengkerangnya, dipotong dua dan dibersihkan. Tumis hirisan bawang merah, putih, halia dan 4 sekawan hingga sedikit garing. Masukkan carrot dan ubi kentang. Pelahankn api renih sup supaya isi ketam sebati dengan kuah. Tumbuk semua bahan tumbuk tadi. Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa. Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga kuning.

Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga kuning.

Serai diketuk dan daun kunyit dihiris, kemudian masukkan dalam sup ketam. Bila dah menggelegak, masukkan kentang/lobak merak masak hingga empuk. Kemudian masukkan air dan bancuhan tepung jagung. Cuci bersih , buang insang dan kotoran dalam tu tau. Ketam dibuang cengkerangnya, dipotong dua dan dibersihkan. 20.05.2019 · don't skip ads ya supaya chefnya rajin upload :)cara masak ketam yang simple, sedap dan sihat. Tumbuk kasar kasar pun boleh. Masukkan carrot dan ubi kentang. Tumis hirisan bawang merah, putih, halia dan 4 sekawan hingga sedikit garing. Cara mudah masak sup ketam sedap 1. Tak perlu banyak bahan pun untuk kekalkan rasa asli ketam. Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa. Tumbuk semua bahan tumbuk tadi.

Cara Masak Sup Ketam - Resepi Sup Ketam Untuk Demam Denggi Blog Umi Anak 5 / Masukkan air secukupnya, masukkan ketam dan garam secukup rasa.. Ketam 2 ekor (bersihkan), bawang holland (potong 4), serbuk rempah sup babas (3 sudu), ubi kentang (potong), carrot (potong), air, minyak masak, daun sup, 1 batang celery, limau nipis sebiji. Cuci bersih , buang insang dan kotoran dalam tu tau. Masukkan carrot dan ubi kentang. Tumis bahan tumbuk sehingga garing yek. Tumbuk semua bahan tumbuk tadi.

Feature Ad (728)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel